Gospić je danas posjetio državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.
U Ličko-senjskoj županiji susreo se sa županom Ernestom Petryjem i zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić. Nakon radnog sastanka u županiji, Družak je pratnji župana Petryja i zamjenice Orešković Brkljačić posjetio gradski nogometni stadion NK Gospića – Balinovac gdje su ih dočekali povjerenik Vlade RH za vršitelja dužnosti gradonačelnika Gospića Josip Brozičević i ravnatelj Osnovne škole dr. Jure Turića Ivica Radošević.

U posjetu Balinovcu delegacija je obišla radove na atletskoj stazi koje je Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo u dvije faze – obnovi i izgradnji, s iznosom oko 346 tisuća eura.

Državni tajnik Družak je kazao kako je ovo samo jedan od projekata koje ovo ministarstvo sufinancira na području Ličko-senjske županije.

– Sva ulaganja u sport na području cijele Ličko-senjske županije, dokaz su vizije župana Petryja. Županija i župan pokušavaju stvoriti što bolje uvjete i približiti ih uvjetima velikih i bogatih gradova, kako bi ovdašnja djeca dobila jednaku mogućnost bavljenja sportom i da se na neki način i kroz to osigura demografska opstojnost ljudi na ovim područjima, kazao je državni tajnik Družak.

Ličko-senjski župan Ernest Petry zahvalio je Ministarstvu turizma i sporta, odnosno državnom tajniku Tomislavu Družaku, koji je, kako je istaknuo, maksimalno pomagao i Gradu Gospiću i Ličko-senjskoj županiji u mnogobrojnim projektima iz sporta koji su realizirani na cjelokupnom području županije.

– Jasno je vidljivo da je Vlada RH i Ministarstvo turizma i sporta pratilo investicije na području grada Gospića, gledajući sveukupna ulaganja u iznosu od gotovo 346 tisuće eura – 80 tisuća startno plus 266 tisuća eura naknadno. Ovim putem im još jednom zahvaljujem i nastavljamo raditi na cjelokupnom razvitku Ličko-senjske županije, grada Gospića, s ciljem kako bi se mladi okrenuli bavljenju sportom i zdravom životu, kazao je Petry.

GsPress