Drsko ponašanje, tučnjava, te svađa i vika na području Gospića

1

Tijekom proteklog vikenda (17. – 20. svibnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira, dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i dragovoljna predaja oružja.

Kriminalitet

U subotu u Otočcu, nepoznati počinitelj je oko 20 sati dojavio da je u zgradu na Trgu Dražena Bobinca postavljena eksplozivna naprava. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu pregledali su zgradu i nisu pronašli eksplozivnu napravu, te je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo lažne uzbune, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 78 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Korenici, kod 34-godišnjeg hrvatskog državljana (1.56 g/kg). On je isključen iz prometa, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su na području Gospića, drskim ponašanjem (1), tučnjavom (1), te svađom i vikom (2). Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu. 

Pronalasci minsko-eksplozivnih sredstava i dragovoljna predaja oružja

U petak na livadi u mjestu Debelo Brdo građanka je pronašla ručnu bombu, engleske proizvodnje u korodiranom stanju, dok je u Gospiću građanin pronašao tzv. zvončić.

U subotu je građanin s područja Općine Plitvička Jezera dragovoljno predao 10 ručnih granata.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske sva navedena minsko-eksplozivna sredstva je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.                                                                                           

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.