Pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija

U petak, 18. veljače su građani u Gospiću i Otočcu dragovoljno predali razna minsko-eksplozivna sredstva.

U Gospiću je građanin predao 45 komada streljiva 9 mm, a u Otočcu 16 metara sporogorećeg štapina, 14 komada elektro detonatorskih kapisli, 9 komada detonatorskih kapisli, tromblonsku trenutnu minu, ručnu bombu M50, 2 ručne bombe M52 i 30 komada raznog streljiva, a sve je to izuzeo i pohranio u skladište do uništenja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Gs Press / PULS