Dr. Sandra Čubelić: Pirotehničar koji je preživio udar groma životno je stabiliziran

0

Na obrnicima planinskog masiva Ljubovo jučer se oko 14 sati sručila ljetna oluja. U snažnom polusatnom nevremenu  teže je ozlijeđen djelatnik tvrtke „Dok-ing“ iz Zagreba. Nesreća se dogodila na minsko sumnjivom prostoru na potezu od Perušićke Kose prema Čanku.

Oluja je bila popraćena jakom kišom i grmljavinom. Ozlijeđeni radnik nalazio se u kabini radnog stroja kada je u njega udario grom. Život mu je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji prateće sanitetske ekipe i Jedinice intenzivnog liječenja Opće bolnice Gospić. Ravnateljica bolnice dr. Sandra Čubelić jutros nam je rekla dobre vijesti.

Pacijent je u bolnicu dovezen s jakim opeklinama jer je doslovno kroz njega prošao grom. Na odjelu JIL-a odmah se započelo s reanimacijom i pacijent je trenutno životno stabiliziran. Još uvijek je u komi, ali su mu životne funkcije u redu, rekla nam je ravnateljica bolnice dr. Čubelić.

Nedaleko od mjesta ovoga incidenta stradao je prije 10-ak dana pirotehničar kojega je teško ozljedila odskočna mina tipa PROM. Sve se ovo događa na područjima u koje gotovo svakodnevno ulaze lovci, šumari i izletnici. Na svim prilazima posvuda se nalaze  istaknute table s upozorenjima „Opasnost, mine!“

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.