Približavanjem lokalnih izbora sve se više zahuktava i predizborna kampanja koja se počesto nalazi na rubu patologije. Gomila laži, naručenih tekstova, notornih gluposti i skrpanih izmišljotina već su krenuli od nekoliko „majstora političke kuhinje“, ali ih je vrlo lako demantirati i građanstvu uputiti točnu poruku u svezi nekoga problema.

Na meti takvih „majstora“ već je dulje vrijeme gradonačelnik Grada Otočca dr. Stjepan Kostelac. Upitan od strane našeg novinara što se zapravo događa s deponiranjem smeća u Otočcu dobili smo nedvosmislen odgovor.

-Već sam se očitovao o toj temi, kao i poduzeće Gacka d.o.o. i u ponedjeljak ću ponovno to učiniti. Treba znati da je zbrinjavanje otpada u Podumu dio nacionalne strategije, dakle s razine države. Tako je izgrađena ta kazeta u koju se otpad ispravno zbrinjava. Na taj je način propisano da se u Podumu zbrinjava otpad iz sredina gdje ne postoje propisani, određeni uvjeti za tu namjenu.
Na terenu u Podumu su nekoliko puta bile inspekcije, vrši se stalni monitoring i s tim doista nema nikakvih problema niti je bilo što upitno u svezi toga, zaključio je gradonačelnik dr. Stjepan Kostelac.

Moguće zaoštravanje političke retorike protiv dr. Stjepana Kostelca svakako treba tražiti u povjerenju koje mu je ukazano imenovanjem za povjerenika za Grad Otočac od strane nove ličke stranke LiPO.

Gs Press / c.p,L. O.