Današnje otvaranje Trga Nikole Tesle u Gospiću započelo je  suretom župana dr. Darka Milinovića s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Kržinek.

Znam da nisam planiran u protokolu, ali mi pristojnost nalaže da vas pozdravim kao domaćin. Kada sam ja bio ministar uvijek sam se susretao sa svim domaćinima gdje god sam dolazio.

Ovdje danas nema niti hrvatskih branitelja jer nisu niti pozvani. Vjerojatno zato što je gradonačelnik Starčević Domovinski rat proveo u Minhenu, rekao je dr. Darko Milinović.

Ova je izjava odmah postala hit među novinarima 20-ak novinskih kuća s nacionalnim predznakom. Zato su nakon održane priredbe   zatražili dr. Milinovića  za dodatna pojašnjenja.

Otvaranje Trga Nikole Tesle je događaj od velikog značaja za Gospić i Ličko-senjsku županiju. Ja sam ovdje kao župan došao pristojno pozdraviti ministricu i njezine suradnike. To što nisam pozvan, to me aspsolutno ne tangira. Ja sam u Gospić doveo ličko Veleučilište „Nikola Tesla“, osudio sam u ime branitelja rušenje spomenika Nikole Tesle, pa je sramota da gradonačelnik Gospića ovamo danas nije pozvao barem predstavnike branitelja, rekao je dr. Darko Milinović.

Upitan za komentar o situaciji kako su od politilčkih stranaka pozvani jedino predstavnici HSP-a i HDZ-a dr. Milinović je odgovorio:

Ovdje je danas bilo previše političkih konotacija ovoga skupa. Ja u tome nisam želio sudjelovati. Došao sam ovdje kao građanin ovoga grada i kao župan da bi pozdravio ministricu, da bi odao počast ličko-hrvatsko-svjetskom znastveniku. Sve ostalo me ne zanima, a građani će reći svoje 16. svibnja, istaknuo je dr. Milinović i podsjetio kako se 2014. godine zalagao za povratak spomenika  Nikole Tesle u Gospić.

Zato ću citirati Teslu:“Nije mi žao što su mi ukrali ideju, žao mi je što nemaju svoju“! Moje nepozivanje na ovakav skup je isto kao da predsjednika države i premijera ne pozovete na Oluju. Treba pitati ministricu Koržinek zašto je pristala biti dio takvog protokola, politizaciji Nikole Tesle. Iako nisam pozvan, moja je obveza danas biti ovdje. Isto tako kao što 1991. godine nije trebalo slati pozive za obranu  Hrvatske, zaključio je dr. Milinović u izjavi novinarima.

Gs Press