Ministar Malenica: Ulaganjem u pravosudnu infrastrukturu ulažemo u učinkovito pravosuđe

U povodu obilježavanja Dana grada Senja ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, u srijedu 24. travnja, zatvorio je radove na zgradi Stalne službe Općinskog suda u Crikvenici u Senju.

„Ulaganje u pravosudnu infrastrukturu nije samo ulaganje u zgradu, već ulaganje u pravosudni sustav u cjelini odnosno učinkovito pravosuđe. Za nas u Ministarstvu pravosuđa i uprave kvalitetnija infrastruktura dio je strateškog cilja – pravosuđa bližeg građanima. Stoga mi je drago da je Grad Senj prepoznao važnost ove investicije za lokalnu zajednicu i s Ministarstvom sudjelovao u rekonstrukciji zgrade suda“, izjavio je ministar Malenica.

Ukupna vrijednost radova rekonstrukcije zgrade i ugradnje lifta je 1.393.700 € s udjelom sufinanciranja Grada Senja u iznosu od 132.722 €.

Na svečanom zatvaranju radova sudjelovali su predsjednik Županijskog suda u Rijeci Vlado Skorup, predsjednica Općinskog suda u Crikvenici Ines Smokrović Kurilić, državni tajnici Sanjin Rukavina i Juro Martinović, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, te predsjednik Gradskoga vijeća Grada Senja Željko Tomljanović.

Gs Press