On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te je protiv njega podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom s područja Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

On se sumnjiči da je jučer, 26. listopada u 4,25 sati upravljao teretnim vozilom ogulinske registracijske oznake autocestom A-1, desnom prometnom trakom, iz smjera Perušića u smjeru Gornje Ploče, te je nedaleko čvora Gospić zbog neprilagođene brzine kretanja s prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio motocikla zadarske registracijske oznake kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Nepala, nakon čega su i vozač i putnik pali s motocikla.

Uslijed  zadobivenih ozljeda na mjestu događaja su smrtno stradali vozač motocikla i 24-godišnji putnik na motociklu, također državljanin Nepala.

Vozač teretnog vozila koji se sumnjiči da je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć osobama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno da je 22-godišnjak u teretnom vozilu prevozio 4 prostorna metra ogrjevnog drveta za koja nije posjedovao dokumentaciju. Drva su oduzeta, a njemu će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o šumama biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

Nadalje je utvrđeno i da 22-godišnjak neprijavljeno boravi na adresi i da nema važeću osobnu iskaznicu, te mu je zbog počinjenih prekršaja uručen obavezni prekršajni nalog.

Gs Press / PULS