Danas je u Senju u sklopu obilježavanja Dana grada Senja upriličen obilazak zgrade Općinskog suda u Crikvenici, Stalne službe u Senju na kojoj su završeni radovi koji su uključivali obnovu zgrade, instalaciju lifta te dobavu namještaja i potrebne opreme za potrebe rada suda.

Ukupna vrijednost investicije iznosila je 1.393.700 eura s udjelom sufinanciranja Grada Senja u iznosu od 132.722 eura.

Svečanosti su uz domaćine gradonačelnika Grada Senja Juricu Tomljanovića i predsjednika Gradskoga vijeća Grada Senja Željka Tomljanovića prisustvovali i brojni gosti, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica sa suradnicima, državni tajnici Sanjin Rukavina i Juro Martinović, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, predsjednik Županijskog suda u Rijeci Vlado Skorup, predsjednica Općinskog suda u Crikvenici Ines Smokrović Kurilić i ostali.

Ministar Malenica istaknuo je važnost ulaganja u pravosudnu infrastrukturu, ne samo kao ulaganje u samu zgradu, već kao ulaganje u cjelokupni pravosudni sustav i efikasnost pravosuđa. “Za nas u Ministarstvu pravosuđa i uprave, kvalitetnija infrastruktura dio je strateškog cilja – pravosuđa bližeg građanima. Stoga mi je drago da je Grad Senj prepoznao važnost ove investicije za lokalnu zajednicu”, rekao je Malenica.

Gs Press