Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i ove je godine raspisalo javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2023. godini.

Na navedeni javni poziv Općina Lovinac prijavila je projekt druge faze rekonstrukcije i uređenja mjesnog groblja u Lovincu za koje je ministarstvo odobrilo sufinanciranje u 60 postotnom iznosu odnosno iznos od 23.900,00 eura, dok je preostalih 40 % sredstava potrebnih za realizaciju projekta osigurala Općina Lovinac.

Tako je kroz ovaj projekt dovedena voda do samog ulaza u groblje, dok je postojeća staza, koja je prošle godine tijekom prve faze obnovljena i produžena u lijevu stranu groblja u dužini od oko 170 metara, čime je građanima omogućen lakši pristup grobnim mjestima te mogućnost korištenja vode u prilikama uređenja i čišćenja spomenika i grobnih mjesta kao i drugih potreba tijekom obilaska groblja.

Općina Lovinac zahvaljuje Ministarstvu graditeljstva odnosno Vladi Republike Hrvatska na odobrenim sredstvima kojima se napravio još jedan iskorak u pravcu poticanja razvoja i poboljšanja komunalnog standarda na području općine.

Gs Press