Kada je u  noćnim satima 4. siječnja 2022. požar  zahvatio zgradu  Narodne čitaonice u gospićkoj Kaniži bez opreme su ostali svi njezini korisnici. Tada je potpuno izgorjela sportska dvorana s opremom koju je koristio Armwrestling club „Arctos“. Prošle jeseni je njihov član Rino Mašić (17) postao juniorski prvak Europe u obaranju ruku.

Danas je župan Ernest Petry primio Rina Mašića  i njegovog oca Sebastiana Mašića, predsjednika kluba, kako bi se pomoglo klubu koji je u požaru ostalo bez dvorane za treniranje i cjelokupne opreme. Župan Petry ovom je prilikom pozdravio i zahvalio na pomoći Elmoru Barakoviću, direktoru Energane Brinje, postrojenja vrijednog oko 200 milijuna kuna.

Klubu „Arctos“ će Ličko-senjska županija danas donirati 10 tisuća kuna. Znam da je to skromno, ali vjerujem da će se našim primjerom potaknuti i drugi jer Rino Mašić i njegovi kolege doista zaslužuju  odlične uvjete za vježbanje. Nadam se uključivanje mnogih poduzetnika u ovu akciju kako bi se čim prije stvorili uvjeti za nastavak rada kluba. Prvi je iskorak učinio Elmor Baraković iz Energane Brinje. Drago mi je što se u ovo odmah uključila Energana i donirala 30 tisuća kuna, rekao  je župan Ernest Petry.

Rino Mašić se zahvalio na donacijama i naglasio kako će  klub pokušati čim prije privremeno opremiti i osposobiti za vježbanje  neki prikladni prostor.

Vjerujem da ćemo zahvaljujući velikim naporima i ustrajnom vježbanju i dalje promovirati neke nove prvake jer smo doista okupili mlade ljude koji jedino razmišljaju o sportu i zdravom načinu života, istaknuo  je Rino Mašić, europski juniorski  prvak u obaranju ruku.

Župan Petry je dodao kako se već radi na tome da se klubu i njegovim članovi osposobi privremeni prostor i dvorana kako bi nastavili s vježbanjem. Elmor Baraković, direktor Drvnog centra Brinje i suvlasnik Scheriff-grupe se na  prijedlog župana Petryja odazvao pozivu za donaciju i donirao klubu 30 tisuća kuna.

Gs Press