Ugledni zagrebački poduzetnik Pave Vukelić nikada nije zaboravio svoje korijene. Rođen je u Kruščici, u selu Antinovica, a sirotinjski život je upornog Ličanina odveo u metropolu. Pave je najveći dio života sudionik ili organizator mnogih humanitarnih akcija. Kako u Zagrebu, tako i diljem Hrvatske. Zadnja akcija započela je danas u Klancu i okolnim mjestima pored Gospića, a završit će sutra u Glini.

-Nastojao sam pomoći ljudima svoga ličkog kraja i naše Banovine. Prošla je godina posvuda bila rodna pa mnogi Ličani nisu imali gdje plasirati svoj vrhunski krumpir. U Klancu i okolici dogovorio sam kupnju 25 tona krumpira po cijeni od tri kune od tri OPG-a. U mladosti sam bio sirotinja, kao i svi moji. Sada je Banovina takva. Grijeh je bacati hranu pa smo organizirali nabavku i prijevoz krumpira u Glinu. Prijevoz je također besplatan jer ga je donirao saborski zastupnik g. Mate Čičak. Krumpir će se sutra dijeliti posredstvom Caritasa pred jednom cijelom crkvom u Glini. Na podjelu ličkoga krumpira već su putem medija pozvani svi građani Gline i okolice. Ova akcija je isključivo privatna inicijativa i politika su to nije miješala, naglašava Pave koji je inače predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića i vijećnik je u zagrebačkoj Županijskoj skupštini.

Vukelić: “Župan Milinović veliki je humanitarac, najviše je uzdigao Liku i Gospić“!

S njim je bila i donedavna Gospićanka Danijela Bogić, prva predsjednica Bandićeve stranke u Gospiću. Na koncu razgovora Pave Vukelić je zamolio isticanje nekih detalja vezanih uz Liku i Banovinu.

-Izuzetno cijenim ličko-senjskog župana dr. Darka Milinovića. Bio sam na njega iznimno ponosan kada je među prvima obišao Banovinu i dostavio pomoć. Župan Milinović pomagao je i pomaže svima gdje je pomoć potrebna. Za Liku i Gospić taj čovjek napravio je više od svih koji se stalno busaju u grudi junačke! Zato dr. Milinovića izuzetno cijenim, poručio je humanitarac Pave Vukelić.

Gs Press