Domu zdravlja Korenica isporučen Ginekološki ultrazvuk

0

Sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., Ličko-senjska županija je u prosincu 2019. godine, potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini u Ličko-senjskoj županiji“ KK08.1.1.02.0017.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.252.058,95 kn, a iznos EU potpore je 3.605.839,40 kn. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom je obuhvaćena nabava dijagnostičko-terapijske i medicinske opreme te infrastrukturni radovi u zdravstvenim ustanovama na području Ličko-senjske županije.

Tvrtka Siemens Healthcare d.o.o. Zagreb, temeljem sklopljenog Ugovora o nabavi dijagnostičko-terapijske opreme i ostale medicinsko tehničke opreme, isporučila je u listopadu 2021. godine, Domu zdravlja Korenica, Ginekološki ultrazvuk s vaginalnom, linearnom i konveksnom sondom ukupne vrijednosti 197.250,00 kuna.

Realizacijom ovog Projekta poboljšati će se pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini i to nabavom opreme i manjim infrastrukturnim ulaganjima čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice i to za 5% jer će se na razini primarne zaštite omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka.

Gs Press