JU Razvojna agencija LSŽ – LIRA zajedno sa projektnim partnerima Ličko-senjskom županijom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Gospić, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtnička komora LSŽ provodi projekt „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko senjske županije“ kojemu je jedan od ciljeva i poticanje poduzetništva, odnosno povećanje zapošljavanja nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina u Ličko-senjskoj županiji na način da se dodjeljuju potpore male vrijednosti u pojedinačnom iznosu do 50.000,00 kn za pokretanje poduzetničkih ideja.

Sukladno navedenom, LIRA je objavila drugi  Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja koji je trajao od 16.03.2020. do 01.06.2020. godine.

Pravo podnošenja prijava imali su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina: hrvatski branitelji, osobe s invaliditetom, mladi bez radnog iskustva, dugotrajno nezaposlene osobe, bivši ovisnici, bivši zatvorenici te nacionalne manjine, s naglaskom na Rome.

Na temelju drugog Javnog poziva dodijelilo se 9 potpora male vrijednosti poduzetnicima početnicima u ukupnoj vrijednosti od 446.399,12 kn. Potpore se dodjeljuju kroz navedeni projekt , vrijednosti 1.975.891,29 HRK koji je stopostotno sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Gs Press / LIRA