U ovom zimskom smiraju mnoge su izletničke destinacije „na čekanju“. Na čekanju ljepših dana i toplijeg vremena. Zanimalo nas je kakva je situacija u Cerovačkim špiljama, prirodnom artefaktu koji je nakon preuređenja prilaznog dijela svoja vrata otvorio u srpnju prošle godine. Cerovačkim špiljama upravlja Park prirode iz Gospića čiji nam je ravnatelj Mario Šaban dao nekoliko bitnih informacija.

-Radi se  svakoga dana i tu dinamiku držimo od kada su Cerovačke špilje ponovno otvorene za posjetitelje. Na toj lokaciji imamo zaposleno šestero ljudi. Od kada su te špilje opet dostupne posjetiteljima lani smo od srpnja do konca prošle godine imali više od 15 tisuća posjetitelja. Dakle u nepunih pola godine.

Sasvim očekivano ovih dana broj dolazaka osjetno je smanjen pa se nadamo da ćemo u siječnju imati 300-350 posjetitelja, kazao nam je ravnatelj Mario Šaban.

Lani otvoreni Centar izvrsnosti u podnožju Cerovačkih špilja sagrađen je nedaleko od Gračaca, na mjestu nekadašnjeg malenog i derutnog hotela koji je potpuno opljačkan i devastiran tijekom Domovinskog rata.

Gs Press