Dječji vrtić Pahuljica iz Gospića danas je svečano obilježio 50. obljetnicu svog rada i predškolskog odgoja u Gradu Gospiću. Svečanost se održala u Kulturno-informativnom centru u Gospiću.

Program je započeo kulturno-umjetničkim nastupom zbora odgojitelja Dječjeg vrtića Pahuljica. Slijedio je dokumentarni prikaz “Vrtić nekad i sad”, koji je predstavio dr. sc. Ivan Brlić iz Instituta Ivo Pilar, zajedno s odgojiteljima Dječjeg vrtića Pahuljica. Prof. dr. sc. Lidija Vujičić s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci održala je predavanje o institucijskom djetinjstvu i kulturi ustanova ranog odgoja.

Drugi dio programa organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje Rijeka. Stručni skup za odgojitelje i stručne suradnike dječjih vrtića otvorila je Jasna Šverko, viša savjetnica AZOO.

Vanessa Šćulac, Erasmus+ ambasador iz Dječjeg vrtića “Rijeka”, održala je predavanje o “Prioritetima Erasmus+ programa”. Predavanje i radionicu “Znanstvena pismenost u ranoj i predškolskoj dobi” iz perspektive Erasmus+ programa vodile su Vanessa Šćulac i Snježana Horvat, odgojitelj mentor iz Dječjeg vrtića “Rijeka”.

Snježana Horvat također je održala predavanje i radionicu pod nazivom “Redizajniranje po uzoru na prirodu”.

Svečanost je okupila brojne stručnjake i djelatnike iz područja ranog i predškolskog odgoja, te je pružila vrijednu priliku za razmjenu znanja i iskustava.

Gs Press