Završnica sezone ne može biti napetija za dječake U13 trenera Ivana Jelića koji su u Karlovcu u subotu, 29. travnja 2023. godine, odigrali susrete 6. kola 1. HRL Zapad protiv vršnjaka MRK Kozala i RK Zamet. Učinak koji su Gospićani ostvarili je nova 2 boda na ukupni zbir što ih je zadržalo na 3. mjestu ukupnog poretka s 8 pobjeda, 2 neriješena ishoda i 4 poraza, čime su gotovo osigurali plasman među 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj. 

Otvaranje susreta protiv ekipe Kozale odmah je pokazalo kako je riječka ekipa ove sezone kvalitetnija od ostalih konkurenata te je trener Jelić već tada krenuo razmišljati o onoj puno bitnijoj, utakmici protiv RK Zamet. Do 13. minute Gospićani su, iako sa zaostatkom, parirali igračima Kozale koji su nakon spomenute minute napravili seriju 8:0 i do odlaska na predah nisu dozvolili igračima Gospića niti jedan pogodak. Rezultat na poluvremenu iznosio je 18:6 za Kozalu.

Velika rotacija igrača tijelom drugog poluvremena zadržala je borbenost, a Kozalčani su u drugom poluvremenu postigli tek 3 pogotka više od Gospićana. Utakmica je završila rezultatom 31:16.

Ekipe Gospića i Zameta su u prvih 20 minuta druge utakmice igrom pokazale kako im je odlazak na Završnicu itekako bitan. Igrači su bile odlučni i čvrsti, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 10:10.

U nastavku susreta Gospićani su, unatoč izostanku veoma bitnog Gabriela Sertića, ubacili u višu brzinu, te odličnom igrom i s nekoliko serija uzastopnih pogodaka utakmicu završili pobjedom rezultatom 25:20.

RK GOSPIĆ – MRK KOZALA 16:31 (6:18) – Stručić (4), Tonković Javorina (3), Duić (3), Brozičević (2), Tomašić (2), Maras (1), Mandić (1)

RK ZAMET – RK GOSPIĆ 20:25 (10:10) – Duić (8), Maras (8), Stručić (6), Tonković Javorina (2), Tomašić (1)

Gs Press