DHMZ izdao narančasto upozorenje za gospićku regiju

0

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za četvrtak narančasto upozorenje na obilne kiše u riječkoj i gospićkoj regiji.

Narančasto Vrijeme je opasno

Očekuju se ponegdje obilnije kiše s količinom oborine 70 do 100 mm. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže.

Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

“Budite pripremljeni i zaštitite sebe i svoju imovinu”, poručuju iz DHMZ-a.

Ponegdje obilnija kiša. Moguće bujične i urbane poplave. Količina oborine 70-100 mm

BUDITE SPREMNI zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi. Vjerojatnost grmljavine > 60 %

BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Hrvatska sutra

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Na Jadranu i uz njega može biti obilne kiše. Najmanje oborine te česta sunčana razdoblja očekuju se na istoku zemlje. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, a u sjeverozapadnim područjima okrenut će na sjeverni. Na Jadranu će puhati umjeren i jak južni vjetar i jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najniža temperatura na kopnu od 9 do 14, na Jadranu od 14 na sjevernom do 20 °C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25, no u središnjim i gorskim predjelima niža, između 15 i 20 °C.

Gs Press / DHMZ