Deset godina od uvođenja BIS sustava u OB Gospić

0

Prošlo je točno 10 godina od kada je u OP Gospić uveden Bolnički informacijski sustav (BIS). Ovim povodom održana je prigodna svečanost na kojoj su se nazočnim liječnicima, medicinskim sestrama i djelatnicima ove ustanove obratili

predstavnica Ličko senjske županije Sanja Vladetić, ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić, Milan Bašić, voditelj IT odjela bolnice i Damir Burić iz tvrtke Ericsson Nikole Tesle d.d., kompanije koja je razvila i održava ovaj sustav.

Govoreći o značaju ove obljetnice ravnateljica dr. Sandra Čubelić istaknula je važnost što je ovaj kolektiv načinio značajan tehnološki iskorak.
-Opća bolnica Gospić bila jedna od prvih bolnica u RH koja je uvođenjem suvremenih informacijsko komunikacijskih tehnologija digitalizirala svoje poslovne procese što je omogućilo ispunjavanje cjelokupnih medicinskih i administrativnih potreba naše bolnice te se zahvaljujući tome povećala efikasnost. Drago mi je da su prednosti informatizacije poslovanja prepoznali i podržavaju i naši liječnici kao i ostalo medicinsko osoblje, ali i naši pacijenti imaju kvalitetnu uslugu, ne samo u pogledu liječenja i medicinske skrbi, nego i u domeni administracije njihovih medicinskih podataka te upravljanja dodatnim zdravstvenim uslugama, rekla je okupljenima ravnateljica dr. Sandra Čubelić.

Voditelj IT odjela OB Gospić Milan Bašić prisjetio se ključnih događaja tijekom desetogodišnjeg rada na razvoju sustava pri čemu je istaknuo kako projekt pod nazivom “Integrirani bolnički informacijski sustav u OB Gospić.
-Tijekom godina kontinuirano smo nadograđivali Bolnički informacijski sustav, prateći sve zakonske izmjene i propise, poboljšavali procese uvođenjem novih funkcionalnosti koje su olakšavale rad, te povećavale učinkovitost same organizacije i zadovoljstvo pacijenata.
Integracija bolničkog informacijskog sustava sa privatnim osiguravajućim kućama, Hrvatskim zavodom za transfuziju, nacionalnim sustavom e-novorođenče, povezivanje na Centralni upravljački sustav prema zahtjevima ministarstva , samo su neke od dodatnih funkcionalnosti implementirane kroz desetogodišnji period rada BIS- u Općoj bolnici Gospić, navodi Milan Bašić.

Rukovoditelj prodaje za Industriju i društvo u kompaniji „Ericsson Nikola Tesla“ Damir Burić izrazio je zadovoljstvo uspješnom suradnjom s OB Gospić te naglasio kako ga veseli što je OB Gospić prepoznala Ericsson Nikolu Teslu kao pouzdanog partnera za informatizaciju svog poslovanja.
– Naša kompanija u području rješenja za eZdravstvo ima veliko iskustvo i ekspertizu o čemu svjedoče sustavi poput CEZIH-a (Centralnog informacijskog sustava RH), eUputnica, eRecepta i mnogi drugi koje dnevno koristi medicinsko osoblje i pacijenti. Vjerujem da će suradnja s OB Gospić i nadalje biti produktivna i time ispunjavati očekivanja korisnika, kazao je Damir Burić iz Ericsson-Nikola Tesla.
Čestitajući okupljenima desetu obljetnicu rada sustava predstavnica Ličko – senjske županije Sanja Vladetić istaknula je kako je razvoj Bolničkog informacijskog sustava (BIS) u OB Gospić pridonio boljoj zdravstvenoj zaštiti na području županije kao i zadovoljstvu pacijenata koji se liječe ovoj bolnici.

Gs Press