Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza koju su činili predsjednik Marijan Kustić, izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić, odnosno tehnički direktor A i U-21 reprezentacije, Stipe Pletikosa, uveličala je svečanost 25. godišnjice Plazma Sportskih igara mladih.

Riječ je o međunarodnom natjecanju na kojem u deset sportova nastupa više od tisuću mladih iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, zemalja u kojima su igre aktivne. Kustić, Dalić i Pletikosa bili su dio odabranog društva na svečanoj akademiji u Hrvatskom domu u Splitu, kojoj je prisustvovao i predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin, ali i brojni ugledni gosti iz svijeta sporta i društvenog života.

Poslije svečane akademije, Prokurative su na jedan dan postale nogometno igralište na kojem se odvijala revijalna utakmica sudionika Plazma Sportskih igara mladih i proslavljena nogometna imena, poput Luisa FigaFernanda HierraZvonimira BobanaPredraga MijatovićaMarija StanićaDarija SrneMaxwellaFlorenta Maloude… Suci utakmice bili su Dino Rađa i proslavljeni  talijanski nogometni sudac Roberto Rosetti.

Zatvaranje 25. izdanja Plazma sportskih igara mladih okončat će se prigodnim programom na splitskoj Rivi.

Gs Press