Danas ukupno 1098 pozitivnih, umrlo 38 osoba

0

U POSLJEDNJA 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima je 2251 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 194 pacijenta.

Preminulo je 38 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 217.946 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 4304 preminule, ukupno se oporavilo 207.848 osoba, od toga 1538 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 18.277 osoba. Do danas su ukupno testirane 1.061.953 osobe, od toga 6742 u posljednja 24 sata.

Na presici o mjerama?

U 11 sati održava se konferencija za medije Stožera civilne zaštite RH. S obzirom na to da su mjere zabrane rada za kafiće, restorane i teretane na snazi do 10. siječnja, očekuje se da će otkriti što će dalje biti. No podsjetimo, Božinović je na presici u srijedu rekao da unatoč padu broja zaraženih nisu za popuštanje mjera. Iako je u Hrvatskoj broj novozaraženih nešto manji, Stožer ne razmišlja o popuštanju mjera jer se u Europi vide naznake “trećeg vala epidemije” i velik broj zemalja EU ulazi u novi lockdown, izjavio je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

“U obzir se uzima situacija u europskim zemljama, u kojima je s popuštanjem mjera došlo do eskalacije broja zaraženih, te pojava novog soja virusa. Pažljivo ćemo pratiti sve trendove i povlačiti optimalne poteze kako bismo to izbjegli”, poručio je.

Učinak potresa te božićnih i novogodišnjih blagdana na epidemiju bit će vidljiv tek za nekoliko tjedana te za sada Stožer ne promišlja o nekom popuštanju, rekao je Božinović.

Stanje po županijama

Podaci lokalnih stožera

Podaci Nacionalnog stožera

Grad Zagreb čeka se čeka se
Splitsko-dalmatinska čeka se čeka se
Osječko-baranjska 55 čeka se
Zagrebačka čeka se čeka se
Vukovarsko-srijemska 18 čeka se
Krapinsko-zagorska čeka se čeka se
Varaždinska čeka se čeka se
Ličko-senjska čeka se čeka se
Međimurska čeka se čeka se
Karlovačka čeka se čeka se
Primorsko-goranska čeka se čeka se
Virovitičko-podravska čeka se čeka se
Dubrovačko-neretvanska 39 čeka se
Šibensko-kninska čeka se čeka se
Zadarska čeka se čeka se
Bjelovarsko-bilogorska 33 čeka se
Koprivničko-križevačka 17 čeka se
Sisačko-moslavačka 54 čeka se
Požeško-slavonska 14 čeka se
Brodsko-posavska čeka se čeka se
Istarska 40 čeka se

*Podaci lokalnih i nacionalnog Stožera se razlikuju zbog različitog vremenskog perioda objavljivanja te zbog prebivališta zaraženih

Gs Press / index.hr