Danas u 12 sati na zagrebačkom Mirogoju bit će pokopan Milan Bandić. 300 covid-redara

0

U SRIJEDU u 12 sati na zagrebačkom Mirogoju bit će pokopan Milan Bandić.

Dolaze Plenković i Jandroković, govorit će Ljubo Jurčić

Kako je sinoć najavljeno iz Grada, uz obitelj, prijatelje i suradnike, pogrebu će prisustvovati i visoki dužnosnici: predsjednik sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Vjerski obred će predvoditi svećenik mons. Zlatko Koren.

Na sprovodu će govoriti Bandićev prijatelj i suradnik Ljubo Jurčić te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević.

Gradonačelnik Bandić na posljednje počivalište bit će ispraćen uz svoje najdraže pjesme: Oči u oči, Na omiškoj stini i Pod brajde u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj“.

300 covid-redara

Na sprovodu, prema mjerama Stožera, smije biti 25 ljudi, no bit će ih puno više.

O tome svjedoče i izjave bliskog Bandićevog suradnika.

On je najavio kako na sprovodu “očekuju jako puno ljudi” te da će biti čak 300 covid-redara, što vjerojatno najbolje govori o tome koliko Bandićevi suradnici zapravo očekuju ljudi.

”Napravljeno je sve što je bilo moguće. Bit će oko 300 covid-redara. Bit će postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju i bit će mjesto za one koji dođu, a nemaju masku, na kojemu mogu dobiti masku”, rekao je Šostar u Dnevniku Nove TV. Sprovod bi trebali snimati i dronovi.

Gs Press / index.hr