Danas susnježica i snijeg, sutra ujutro od -8 do -3°C

0

Postupan prestanak oborine, a od sredine dana sa zapada djelomično razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)za petak.

U prvom dijelu dana još će ponajprije u gorju padati susnježica i snijeg, a na jugu povremene kiše, ujutro i prijepodne lokalno praćene i grmljavinom bit će do navečer.

Vjetar na kopnu umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku zemlje i sjeverozapadni.

Gorski kotar i Lika

Do sredine dana oblačno, povremeno uz susnježicu i snijeg, a zatim djelomično razvedravanje. Vjetar umjeren sjeveroistočni, mjestimice na udare i jak. Temperatura zraka većinom od 2 do 5 °C.

Dnevna temperatura uglavnom od 3 do 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 10 i 15 °C. Prema večeri osjetno hladnije.

U subotu će biti sunčano uz promjenljivu naoblaku, ujutro na kopnu ponegdje i maglu. Navečer i u noći sa zapada jače naoblačenje, s kišom na sjevernom Jadranu, a u gorju i snijeg. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Na Jadranu ujutro bura u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. Popodne će na sjeveru zapuhati južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od -8 do -3, na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna oko 4, na Jadranu od 9 do 12 °C.

Gs Press