Danas kiša, u noći na četvrtak kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg

0

U prvom dijelu dana promjenjivo i iznadprosječno toplo, a uglavnom na Jadranu i uz njega bit će i mjestimične kiše. Potom sa zapada jače naoblačenje s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborina lokalno može biti obilna. Navečer uz pad temperature kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, osobito u gorju gdje će se najprije stvarati snježni pokrivač. Umjeren do jak jugozapadnjak poslijepodne i navečer će okrenuti na sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 °C, a navečer osjetno hladnije.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom u drugom dijelu dana kad lokalno može biti i obilna, uglavnom u Gorskom kotaru. Uz zahladnjenje navečer i u noći na četvrtak kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, na udare lokalno olujan, a navečer će okretati na sjeveroistočni i sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, najviša dnevna između 8 i 14 °C, a navečer osjetno hladnije.

Hrvatska sutra

U noći i ujutro pretežno oblačno uz kišu, u unutrašnjosti i susnježicu te snijeg. Snijega nošenog burom može biti ponegdje na sjevernom Jadranu. Zatim sa sjeverozapada postupan prestanak oborine, prema večeri i djelomično smanjenje naoblake. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a u gorju sjeveroistočni, u najvišim predjelima i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a još na jugu u prvom dijelu dana jugozapadnjak i jugo. Najniža temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 4 i 9 °C, u Dalmaciji ponegdje i viša. Najviša uglavnom između 3 i 8, u Dalmaciji od 11 do 15 °C.

Gs Press / DHMZ