Dan planeta Zemlje u Mukinjama

0

Kako bi unaprijedili kvalitetu života građana Policijska uprava ličko-senjska kroz rad svih svojih ustrojstvenih oblika poduzima čitav niz različitih preventivnih mjera i aktivnosti. No prevencija se ne odvija sama po sebi, već iziskuje planiranje i kontinuirani rad različitih državnih tijela i institucija,  lokalnih vlasti, različitih udruga i agencija, medija, pa i samih građana.

Stoga će u sklopu 2. komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“ kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, a povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje i Dana Općine Plitvička Jezera, 17. travnja s početkom u 10 sati na nogometnom igralištu „Blatuša“ u Mukinjama biti organizirana 1. Utrka Sv. Jurja  (prijave su od 8.30 sati do 9.45 sati).

Utrku organizira Atletski klub Plitvice uz suradnju Policijske uprave ličko-senjske, Općine Plitvička jezera, JU Baraćeve špilje, TZ Općine Plitvička jezera, JUNP Plitvička jezera i autobusnog prijevoznika „Prijevoz Knežević“, i to u 5 kategorija, kategorija za predškolce i vrtić, 1. – 2. razred, 3. – 4. razred, 5. – 6. razred i 7. – 8. razred. Osigurani su pehari i medalje za pobjednike, prigodne nagrade i obrok.

Kroz ovu sportsku aktivnost ostvarit će se osnovni ciljevi projekta „Zdrav za 5“ a to su aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika o ovisnosti, aktivno mijenjanje stavova o nužnosti zaštite okoliša i prirode, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja. Zajedničkom organizacijom ove utrke policije i partnera, nadamo se da ćemo potaknuti djecu na aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Uz dječju utrku, zainteresiranim će posjetiteljima i sudionicima utrke, na parkirališnom prostoru u sklopu „Športsko rekreacijskog centra Mukinje“, uz policiju i Službu civilne zaštite Gospić, svoju tehniku i opremu izložiti i ostale žurne službe – Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Gospić, Općinsko društvo Crvenog križa Plitvička jezera, Vatrogasna postrojba u gospodarstvu NP Plitvička jezera i Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije – ispostava Korenica.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.