Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata i saznaju sve o policijskom poslu i natječajima koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova

Foto: MUP i PU ličko-senjska

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini i natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“, gdje ukupno tražimo 605 polaznika i učenika Policijske škole „Josip Jović“.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava ličko-senjska

sutra, 8. lipnja 2022. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u Gospiću na Trgu Stjepana Radića organizira Dan otvorenih vrata.

Prisutni će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe pripadnika Interventne jedinice policije, koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Također će biti postavljeni edukativni postavi, kako bi se prisutni mogli upoznati sa svim rodovima policije i opremom i tehnikom koju koriste, a policijski službenici kriminalističke policije prezentirat će okupljenima obavljanje očevida, te metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova.

Budući da je aktivnost primarno namijenjena mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani moći će isprobati i postavljeni poligon, te provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje.

Ne oklijevajte, dođite u Gospić, upoznajte se s policijskim plemenitim poslom i postanite dio naše velike plave obitelji!

Gs Press / PULS