U gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije na Cvjetnicu, 2. travnja 2023., biskupov tajnik i kanceler preč. Mišel Grgurić predvodio je večernju svetu misu s blagoslovom grančica. U asistenciji bogoslova Karla Špoljarića i Marka Butkovića, preč. Grgurić održao je propovijed u kojoj je istaknuo važnost Velikog ili Svetog tjedna i potrebu razmatranja Isusove muke i smrti.

Naglasio je kako Cvjetnica slavi Isusov mesijanski ulazak u Jeruzalem te pozvao vjernike da Kristu dopuste da uđe u njihov život i srca. U propovijedi je spomenuo likove Petra i Jude, naglašavajući važnost pokajanja i oprosta.

Nakon svete mise, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu održao je koncert duhovne glazbe. Ovo je bio drugi nastup ovog zbora u gospićkoj katedrali, a preč. Grgurić pozdravio ih je na početku. Dirigent Josip degl’Ivellio uzvratio je pozdrav i istaknuo kako su od osnutka, 11. siječnja 2016., održali oko 150 koncerata i nastupa.

Zbor je izveo 15 skladbi, a koncert je završio popularnom pjesmom Vice Vukova “Zvona moga grada”. Na kraju koncerta, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić zahvalio je zboru i darovao im sliku koja je ostala na oltaru nakon što su neprijatelji srušili katedralu u Domovinskom ratu.

Gs Press