CRVENO UPOZORENJE DHMZ-a za grmljavinsko nevrijeme za područje riječke, karlovačke i gospićke regije. Olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se uskoro očekuju jaki i olujni udari vjetre, lokalna tuča i obilna kiša.

Gospićka regija

Vrijedi od 21.07.2023 17:00:00 do 21.07.2023 23:59:59 | Stupanj pripravnosti: Crveno

  • Grmljavinsko nevrijeme

    Ujutro u Gorskom kotaru, a osobito popodne i navečer posvuda, najprije u Gorskom kotaru, je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom, obilnom kišom, lokalno i tučom. Količina oborine > 30 mm; Vjerojatnost grmljavine > 90 %

PODUZMITE MJERE samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti.

HRVATSKOJ se približava nova oluja, izdano je crveno upozorenje za Istru, Kvarner, gospićko, karlovačko i zagrebačko područje. U ostatku zemlje i dalje je na snazi narančasto upozorenje. Oluja koja se kreće prema Hrvatskoj ranije je zahvatila dijelove Italije.

neverin.hr RADAR
Gs Press / index.hr / DHMZ