Na području velebitskog kanala očekuje se vrlo jaka, mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 65-130 km/h. Za to je područje u ponedjeljak i utorak proglašen crveni meteoalarm.

U ponedjeljak i utorak dio Hrvatske je pod crvenim meteoalarmom, objavio je meteo.hr.

Crveno upozorenje, koje označava izuzetno opasno vrijeme, objavljeno je za područje Velebitskog kanala. Očekuje se vrlo jaka, mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 65-130 km/h.

Narančasto vrijeme (potencijalno opasno), vrijedi za područje sjevernog i srednjeg Jadrana i unutrašnjost Dalmacije.

VRIJEME DANAS

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborina lokalno može biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu i gorskim predjelima, a prema kraju dana uz pad temperature u gorju može biti i snijega.

Umjeren južni i jugozapadni vjetar okretat će na sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a kasno poslijepodne i navečer na sjevernom dijelu bura u jačanju.

Najviša temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na Jadranu 14 i 18 °C, piše meteo.hr.

VRIJEME SUTRA

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomično smanjenje naoblake, najprije u sjeverozapadnim predjelima. Kiše će još biti u Slavoniji, Lici te Dalmaciji gdje je u noći i ujutro moguć i poneki izraženi pljusak.

Ujutro u središnjim predjelima lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna, a još u prvom dijelu dana na jugu i jugo.

Najniža temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu od 14 do 17 °C.

Gs Press / 24sata.hr