U sklopu svojih aktivnosti, Planinarski avanturistički klub Annapurna je u subotu 3.2.2024. organizirao uzbudljiv sportski vikend za svoje članove na prekrasnom i surovom dijelu otoka Paga. Članovi kluba imali su priliku uživati u različitim aktivnostima, od penjanja stijena do adrenalinskog iskustva na Via ferrati Life on Mars.

Dio ekipe uz vodstvo Mirele koja je stariji iskusni član Annapurne, odlučio se uputiti na trail stazu dugu 14 km na kojoj se nalazi i jedna od najatraktivnijih avantura na otoku, Via ferrata Life on Mars. Ova spektakularna Via ferrata na stijeni tik iznad mora zahtjeva penjačke vještine jer se zbog formacija stijena većinu vremena provodi u prevjesu. S obzirom na raznolikost terena i zahtjevnost staze, članovi su imali priliku testirati svoje vještine i snalažljivost, dok su u isto vrijeme uživali u nezaboravnom iskustvu.

Iskusni članovi kluba Milan i Stipe odlučili su se za penjanje smjerova na penjalištu Stogaj te su ispenjali nekoliko težih smjerova navedene stijene. Također su i neki noviji članovi pokazali veliki interes za penjanje te su se učili osnovnim penjačkim tehnikama i okušali u penjanju lakših smjerova. Ovo popularno penjalište nudi raznolike smjerove prilagođene svim razinama iskustva, što je omogućilo sudionicima da pronađu izazov koji odgovara njihovim vještinama i preferencijama. Penjanje uz stijene otoka Paga pružilo je članovima ne samo priliku za fizičku aktivnost, već i za povezivanje s prirodom uz prekrasan pogled sa visina na razvedenu obalu i brda u surovom i kamenitom izdanju, koji mnoge podsjeća na površinu Marsa, otkuda i dolazi istoimeni naziv za to područje.

Nakon sportskih aktivnosti, članovi su se okupili kako bi podijelili svoje dojmove i iskustva te uživali u zajedničkom druženju. Posebno iznenađenje bio je gulaš koji je pripremio Kristijan, jedan od novih članova kluba. Topla atmosfera i ukusna hrana doprinijeli su stvaranju nezaboravnog trenutka koji će članovi PAK Annapurne dugo pamtiti.

Ovaj sportski vikend na otoku Pagu nije samo bio prilika za aktivno provođenje slobodnog vremena, već i za jačanje veza među članovima kluba te stvaranje novih uspomena i iskustava. PAK Annapurna nastavlja s organizacijom raznolikih događaja koji promiču ljubav prema prirodi i sportskom duhu među svojim članstvom koji svakim danom postaje sve više brojnijim.

PAK Annapurna i ovim putem poziva sve koji žele postati njihovi članovi, mogu ispuniti online pristupnicu za članstvo na ovom linku:
https://forms.gle/aLcYGJAVQoar9cnv9

Fotografije: PAK Annapurna

Gs Press