Večeras je u prostorijama Kulturno-informativnog centra u Gospiću pod vodstvom predsjednika Marija Stilinovića održana redovna sjednica Gradske organizacije HDZ-a Gospića na kojoj su nazočili i predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić. Tematska sjednica odnosila se na aktivnosti u proteklom razdoblju, pripreme za 19. Opći sabor HDZ-a koji će se održati u Zagrebu te na prijedloge rada u nadolazećem razdoblju.

Ujedno je Ernestu Petryju dana jednoglasna potpora u kandidaturi za člana Predsjedništva HDZ-a.

Hvalevrijedno je spomenuti kako su se sve članice i članovi GO HDZ-a grada Gospića uključili u akciju Ličko-senjske županije u prikupljanju humanitarne pomoći za ukrajinski narod, odnosno za istočnu pokrajinu Summi, u smislu prehrambenih artikala i higijenskih potrepština čime su pokazali empatiju i suosjećanje s ratnim strahotama i sudbinama tamošnjeg naroda.

Također, donesena je odluka o zamjeni predstavnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Gospića. Zbog odlaska na liječničku specijalizaciju dr. med. Tomislava Jurišić mandat je stavila u mirovanje, a u Gradsko vijeće ulazi hrvatski branitelj, pukovnik Pajo Brkljačić, koji je dužnost člana Gradskog vijeća Grada Gospića u ime HDZ-a obnašao od 1993. do 2017. godine.

Gs Press