DANAS od 15 sati u Zagrebu je održao prosvjed protiv mjera Nacionalnog stožera. Na prosvjed se pozivalo putem Facebook grupe “Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite” koja ima 160.000 ljudi.

Na prosvjedu se, unatoč mjeri zabrane okupljanja iznad 50 osoba, okupilo oko tisuću ljudi koji su krenuli i došli na Trg bana Jelačića gdje su počeli govorima u kojima prosvjednici, osim kritiziranja političara, Stožera i medija, iznosili su brojne teorije zavjere.

Govorili su o čipiranju, oduzimanju djece, o “čudnom vremenu u kojem su mobiteli bez tipki” o cijepljenju otrovom, o ispiranja mozgova, o porobljavanju, o “navodnoj pandemiji”, da se obiteljima umrlih “daje velik novac da se piše da su umrli od korone…

“Čeka se izvješće policije o današnjem prosvjedu i tome tko su organizatori pa će se nakon toga vidjeti hoće li se zbog kršenja mjera  poduzimati neke sankcije protiv organizatora”, rekao je za Index šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Gs Press / index.hr

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-teorije-zavjere-o-koroni-na-prosvjedu-u-zagrebu-oglasio-se-bozinovic/2228627.aspx