Ličko-senjska županija svim pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite, kao i pripadnicima interventnih službi koje sudjeluju u zaštiti i spašavanju građana, čestita Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH, koji obilježavamo na današnji dan 1. ožujka.

Danas je prigodom obilježavanja Dana civilne zaštite u Logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom, ravnatelj Civilne zaštite dr.sc. Damir Trut uručio zahvalnice HGSS Stanici Gospić i Josipu Šimiću te pohvalnicu Josipu Kovačeviću – djelatniku Službe civilne zaštite Gospić za doprinos u razvoju sustava civilne zaštite, dok je potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović dodijelio godišnju nagradu u sustavu civilne zaštite, voditelju Službe civilne zaštite Gospić Josi Živkoviću, na čemu dobitnicima nagrade, zahvalnica i pohvalnice od srca čestitamo.

Sustav civilne zaštite ustrojen je na lokalnoj, područnoj (regionalnoj) i državnoj razini, a povezuje resurse i sposobnosti sudionika operativnih snaga i građana u jedinstvenu cjelinu radi smanjenja rizika od katastrofa, pružanja brzog i optimalnog odgovora na prijetnje i opasnosti nastanka te ublažavanja posljedica velikih nesreća i katastrofa.
Treba napomenuti da naše žurne službe od vatrogasaca, HGSS-a, Crvenog križa, zdravstvenih ustanova kao i svih drugih dionika koji čine Civilnu zaštitu, svoje zadaće izvršavaju odgovorno, na čemu im se u ime Ličko-senjske županije još jednom zahvaljujemo jer njihovo djelovanje za sigurnost naših građana je već nebrojeno puta dokazano, a čemu svjedoče i događaji u posljednjih nekoliko dana.

Ličko-senjski župan
Ernest Petry

Predsjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije i zamjenica župana
Jasna Orešković Brkljačić