Bura stvara probleme u prometu između Bakra i Senja, zabranjen prolaz za neke vrste vozila

0

Zbog vjetra, jutros je na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Ponegdje ima i magle. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Do 31. ožujka 2022.god., prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Na motociklima i mopedima kratka svjetla moraju biti uključena tijekom cijele godine.

Vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima U pomorskom prometu nema poteškoća.

Trajekt na liniji 832 Prapratno-Sobra isplovit će danas iz luke Sobra u 16 sati, umjesto u 15 sati.

Dana 18. studenog katamaran na liniji Mali Lošinj – Ilovik – Susak – Unije – Martinšćica – Cres – Rijeka iznimno će pristati u luku Unije i na polaznom i na povratnom putovanju.

Gs Press / tportal.hr