Otočac je ovog vikenda ponovno postao epicentar adventskih događanja. Sve je započelo u srijedu, kada je sv. Nikola obradovao preko 800 djece darovima, simbolizirajući početak božićnog duha u srcu Gacke. PD Gromovača organizirao je drugi noćni uspon na Poljički kamen, koji je privukao 35 avanturista, dok je Božićni sajam ponudio bogatstvo lokalnih proizvoda. Glazbeni dvojac iz Senja – Grupa Mirakul i Tamburaški sastav Biseri Gacke osigurali su odličnu atmosferu.

Božićna čarolija nastavila se i u subotu, kada je upaljena druga adventska svijeća uz pjesmu Folklornog društva Otočac. Nedjelja je bila posebno svečana, s dječjom radionicom koju su vodile Little Stars by Nina, gdje su djeca uživala u modeliranju balona, bojanju bojanki i izradi kreativnih božićnih motiva. Posebno veselje izazvao je facepainting. Večer je obilježio nastup Zagrebačkih pahuljica, koje su na otočkom klizalištu prikazale očaravajući program.

Advent u Otočcu nastavlja s bogatim programom, uključujući i natjecanje u pripremi uštipaka zakazano za 16. prosinca. Posjetitelji koji još nisu doživjeli čaroliju Božića u Gackoj, mogu pratiti program na Facebook stranici Adventa u Otočcu i posjetiti ovaj jedinstveni događaj.

Gs Press