Biskupijski susret mladih Gospićko-senjske biskupije održat će se u subotu 23. rujna u župi Gospe Karmelske u Smiljanu pod geslom “Na Tvoju riječ, bacit ću mrežu.” (Lk 5,5)

Na susretu mogu sudjelovati svi mladi od 14 do 35 godina.

Biskupijski susret mladih (BSM) prilika da se svi mladi iz naših župa iz svih naših dekanata okupe na jednom mjestu zajedno s biskupom kako bi slavili Gospodina, družili se, promišljali o vlastitom poslanju te se bolje upoznali. Ovakvi susreti omogućavaju veće povezivanje mladih iz različitih dijelova biskupije koji se nemaju priliku u drugim kontekstima susresti i upoznati, kako bi zajedno razmijenili iskustva, ideje, promišljali ali i bodrili se, te jedni druge poticali za još gorljiviji angažman u svojim župama i kao prirava za SHKM u Gospiću u svibnju 2024.

Na poseban način Crkva je uvijek računala na mlade, na njihov mladenački entuzijazam, na njihovu čistu i iskrenu zaljubljenost u Gospodina i stoga Crkva veliki dio svoga angažmana ulaže u pastoral mladih. Jedan od temeljnih programa svih pastorala mladih su upravo susreti mladih koji se održavaju na četiri razine: svjetskoj, nacionalnoj, biskupijskoj i župnoj.

Ovaj susret je u organizaciji povjernika za pastoral mladih vlč. Josipa Tomljanovića i preč. Mišela Grgurića, povjerenika za pastoral duhovnih zvanja.

Okvirni program biskupijskog susreta mladih u Smiljanu.

9:30 – okupljanje u Smiljanu – župa Gospe Karmelske

10:00 – Križni Put na brdu Krčmar

11:30 – Sveta misa koju predslavi biskup mons. Zdenko Križić
13:30 –  Ručak
15:00 – Svjedočanstvo bogoslova Karla Špoljarića
15:30 – Zabavni program – punktovi s igrama
17:00  – Druža sestara Presvetog Srca Isusova

Gs Press