Gospićko-senjka biskupija – Biskupijski Caritas

Članovi Caritasa Gospićko-senjske biskupije i ove su godine, povodom Dana života  i Dana bolesnika, tj. Gospe Lurdske posjetili najslabije članove našeg društva. Tako su 4. veljače, za  Dan života posjetili Rodilište opće bolnice u Gospiću. Rodilje i trudnice darovali su voćem, keksom, sokom i financijskim darom za dijete.

Povodom Dana bolesnika, koji se obilježava 11. veljače,  posjetili su Dom za starije u Gospiću i Otočcu. Stare i nemoćne korisnike doma, darovali su darovima koji su im izmamili osmjeh na licu a i pokoju suzu.

Biskupijski Caritas Gospićko-senjske biskupije nastao je po njenom osnutku 2000. godine. Ravnatelj Biskupijskog Caritasa je vlč. Luka Blažević, dok administrativna briga pripada gospođi Kati Matanić. Skladište BC vode Jure Brkljačić i Katarina Horvatović Pavičić. Biskupijski Caritas skrbi za 350 korisničkih obitelji na području biskupije.

“Nije dobro da je čovjek sam”, naslov je poruke pape Franje za XXXII. Svjetski dan bolesnika, koji se obilježava 11. veljače. Papa upozorava kako kultura rasipanja prečesto prevladava čak i u zemljama koje su u miru, u kojima političke odluke ne uspijevaju staviti u središte dostojanstvo ljudske osobe i njezine potrebe. Osim toga, liječenje se ne smije svesti na “samo zdravstvene usluge”, već mora biti popraćena ‘terapijskim savezom’ između liječnika, pacijenta i člana obitelji.

Gs Press