Povodom Svjetskog dana biciklizma župan ličko-senjski Ernest Petry primio je danas  je u dvorani za sastanke predstavnike biciklističkih klubova i sportske djelatnike. Rekao je kako  je ogromna važnost ovoga sporta, uz činjenicu da se biciklizmom bavi sve više građana.

-S nama  su danas tri biciklistička kluba s područja Ličko-senjske županije. To su BK „Barkan“ iz Otočca, BK Senj i BK Gospić. Budući su Ujedinjeni narodi 16. srpnja proglasili Svjetskim danom biciklizma ovom prigodom želim zahvaliti vama i vašim klubovima što okupljate sve veći broj članova svih uzrasta. Biciklizam se u svijetu razvija od 1817. godine i danas se ovim sportom što profesionalno, što rekreativno bavi sve veći broj ljudi pa je u svijetu u stalnoj upotrebi milijarda bicikala.

Upravo se vašim aktivnostima značajno promovira i Ličko-senjska županija jer se naši biciklisti pojavljuju na komemoracijama u Vukovaru, diljem Hrvatske i u susjednoj BiH. Značajno je da ste se nedavno uključili u akciju promocije zdravlja. Do sada smo kroz naš Proračun nastojali financijski pratiti vaše aktivnosti, što ćemo činiti i ubuduće, istaknuo  je župan Ernest Petry i svakom klubu uručio simbolični ček od 2 000 kuna.

Predsjednik Županijske zajednice sportova Milan Radošević zahvalio se u ime biciklista i ostalih sportaša na sustavnoj pomoći i skrbi koju Ličko-senjska županija  ulaže u razvoj sporta na ovim prostorima. Pri tome je spomenuo HOO koji je po uvjetima razvoja biciklizma Ličko-senjsku županiju stavio na prvo mjesto. Tijekom prijema je istaknuto kako Ličko-senjska županija ima prirodne predispozicije za izradu biciklističkih staza.

Gs Press