Spektakularna biciklistička utrka CRO Race ove godine održava se u periodu od 27. rujna do 2. listopada, te ujedno Hrvatsku po sedmi put pretvara u sportsku arenu čiji će kadrovi obići čitav svijet.

Druga od šest etapa nikad jačeg izdanja međunarodne biciklističke utrke u duljini od 163 km danas se održala kroz kontinentalni dio Ličko-senjske županije, a startna linija druge etape utrke je postavljena u Otočcu od kuda su se natjecatelji provezli kroz Perušić, Gospić, Lovinac, Gračac pa sve do Zadra gdje je smještena ciljna ravnina.

Drugu etapu startne linije biciklističke utrke svečanim presijecanjem vrpce otvorili su ličko-senjski župan Ernest Petry i gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac, koji su ujedno pozdravili okupljene gledatelje, te biciklistima zaželjeli da bez ozljeda uspješno provezu dionicu kroz Ličko-senjsku županiju, naglasivši da će u ljepotama našeg kraja u izravnim TV prijenosima moći uživati gledatelji iz čak 130 država diljem svijeta.

Ovaj projekt zaista s pravom zovu najljepšom razglednicom Hrvatske, što potvrđuju i činjenice da su značaj utrke i ove su godine prepoznali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska elektroprivreda, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez te mnogi drugi partneri među kojima su Ličko-senjska županija, Grad Otočac, Turistička-zajednica Ličko-senjske županije, Turistička zajednica Grada Otočca, Turistička zajednica Općine Perušić, kao i mnogobrojne druge županije, gradovi, općine i sponzori.

Gs Press