Beroš: U Hrvatskoj 36 novooboljelih od koronavirusa, ukupno 418 zaraženih

0

Utvrđeno je više od 600 slučajeva kršenja mjera samoizolacije, kazao je ministar Božinović.

– Od jučer u 16 sati imamo 36 nooopotvrđenih bolesnika, a ukupno je 418 zaraženih. Na respiratoru je deset osoba i to sedam u Zagrebu, dvije u Osijeku te jedan u Rijeci. Prosječna živona dob osoba na respiratoru je 61 godina – izvijestio je ministar Vili Beroš.

– Imamo 2000 kontakata oboljelih, 20.000 osoba u samoizolaciji i 150 ljudi u karanteni. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih. 57 posto su muški, 43 posto zaraženih su žene. Imamo 15 bolničkih liječnika koji su pozitivni, 7 medicinskih sestara, jednog liječnika opće prakse. Obrađujemo dva žarišta u Osijeku. Jedan pacijent je na intenzivnoj skrbi – objavio je šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.  – Tri pripadnika Hrvatske vojske na misiji u Litvi su pozitivna. 39 pripadnika je stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati – objavio je general Boris Zdilar. Zaraženi vojnici imaju blaže simptome i nemaju komplikacija. Ministar Davor Božinović je izvijestio i kako je sinoć bilo šest potresa slabijeg intenziteta. Dodajmo kako je ministar Davor Božinović sinoć komentirao kršenje mjera samoizolacije. – DORH se o tome oglasio, policija skuplja sve informacije. Utvrđeno je više od 600 slučajeva kršenja mjera samoizolacije. Imamo tu sad i mjeru zabrana okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu. Ne postoji državni ili zdravstveni sustav koji se s ovim može nositi bez suradnje nacije – kazao je ministar unutarnjih poslova. U utorak je potvrđen 21 novi slučaj zaraze koronavirusom pa su u Hrvatskoj dosad zabilježena ukupno 382 oboljela, pri čemu se 16 osoba oporavilo te je otpušteno iz bolnica. Ukupno je testirano 3.159 bolesnika.

Gs Press / vecernji.hr

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/stozer-civilne-zastite-u-9-sati-objavit-ce-nove-podatke-o-koronavirusu-1388651?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=1388651&utm_campaign=FB+page+statusi&fbclid=IwAR0mjVdE5X5lPRV9JvD0sfRTDaniNGPjdPWgb3AkilqFQMgC5QP-NhViQt8 – www.vecernji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here