Kako smo već javljali, večeras i sutra će se Karlobag prisjetiti svoje slavne ribarske povijesti. Na Trgu Đardin započela je priredba po nazivom “Baško ribarstvo kroz vrijeme“. Prve večeri ovoga serijala posjetitelji su mogli uživati u degustaciji pet jela od morskih plodova omiljenim u ovom dijelu Jadrana. Tako su ponuđene marinirane srdele, škampi sa žara, crni rižoto, pržene lignje i salata od hobotnice, djelo majstora kuhinja restorana Hostela na Baškim Oštarijama i Beach bara Tatinja. Ako je suditi po zadovoljnim licima posjetitelja sve ponuđeno bilo je vrhunski pripremljeno, nadasve svježe i vrlo ukusno. Okusima plodova mora posebno su bili ugodno iznenađeni turisti.

U ime organizatora, Općine Karlobag, nazočnim se obratila Karla Mažuran.

Okupili smo se ovdje da bismo promovirali skori početak radova na uređenju Trga Đardin i Ribarskog muzeja na otvorenom. Radovi na ovom sadržaju započet će 15. rujna jer je danas sklopljen Ugovor s tvrtkom „Elkom-plus“ iz Kalnika. Vrijednost projekta je 1.480 000 kuna bez PDV-a, odnosno 2.400 000 kuna s PDV-om. Projekt je sufinanciran iz Europskih fondova, odnosno Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. U pripremi dokumentacije ovoga projekta bila je nezaobilazna i dragocjena pomoć LAGUR-a „Tramuntana“ iz Karlobaga. Za zabavu je večeras zadužena muška klapa „Kamik“ iz Kostrene, istaknula je Karla Mažuran.

Za sutra je na istom mjestu najavljena projekcija brojnih povijesnih fotografija koje ilustriraju mukotrpan život baških ribara, uz nastup popularne ženske klape „Luka“ iz Rijeke.

Gs Press