Baby Lasagna, naš predstavnik na ovogodišnjoj Euroviziji, nastupao je po Londonu i oduševio je mnoge svojom izvedbom hita “Rim Tim Tagi Dim”. Naime, ovoga je puta simpatični Marko pozvao mlade na Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se 4. svibnja održati u Gospiću, uz to se osvrnuo i na svoje ličke korijene.

“Pozdrav ljudi, ovdje Baby Lasagna i želio bih uzeti samo moment da vas pozovem na Susret hrvatske katoličke mladeži. Inače, moji su svi iz Gospića, odnosno iz Like. Ja dobro poznajem Gospić jer sam dobar dio djetinjstva proveo baš tamo pa eto, nadam se da ćete doći u što većem broju i puno pozdrava ovoga puta iz Istre”, poručio je Baby Lasagna putem videa.

Naime, za Bitno.net ovaj je glazbenik pričao o svome vjerskom putu, posvjedočio je o svom dubljem ulasku u vjeru koje se dogodilo nakon što je, unatoč vanjskim uspjesima, u sebi osjećao prazninu i tamu.

‘Prvi put u crkvi sam htio slušati, ne pričati’

“U jednom trenutku tama je postala neizdrživa. Nazvao sam tatu koji je točno znao što mi je potrebno. Odveo me k prijatelju svećeniku na razgovor. Nakon susreta s njim tama je polako počela nestajati, a njeno mjesto zauzimali su sreća i osjećaj ispunjenosti”, otkrio je. Razgovor sa svećenikom postao je prekretnica koja mu je otvorila novi vid odnosa s Bogom.

“Prvi put u crkvi sam htio slušati, a ne pričati. Što mi, Bože, želiš reći? Kako mi možeš pomoći? I primio sam odgovor. Nije to bio audio upućen ušima, već više osjećaj u srcu kojim mi je Bog poručio: ‘Moj si.’ Bog je za mene tada postao živa osoba. Čim se sjetim tih riječi, zaplačem…”, kazao je.

Podsjetimo, stanje na eurovizijskim kladionicama je i dalje nepromijenjeno te je Baby Lasagna na drugom mjestu. Tamo je završio prošlog tjedna, i to nakon nastupa u Madridu kada su na prvo mjesto zasjeli Nemo i pjesma ‘The Code’.

Gs Press / dnevno.hr