NJEMAČKI mediji su objavili vijest da je nakon istrage od četiri mjeseca utvrđeno kako smrt 47-godišnjeg Hrvata Ante P. u Mannheimu nije nastupila prirodnim putem, već da su kriva dvojica policajaca koja su tog dana bila u akciji.

Kako piše Fenix magazin, dvojica policajaca su 2. svibnja 2022. htjela uhititi psihički bolesnog 47-godišnjaka, ali se on opirao. Ubrzo nakon toga na internetu je objavljen video uhićenja u kojem se vidi kako jedan od policajaca par puta muškarca na tlu udara po licu.

Policija je prvo govorila da se tu radilo o “trenutačnoj prisili” jer se muškarac navodno žestoko opirao uhićenju. Ubrzo nakon toga se Ante P. srušio te su ga morali reanimirati. No, ubrzo je umro u bolnici. Obitelj preminulog Hrvata željela je da se okolnosti događaja raščiste i da saznaju od čega je Ante umro.

Policajci ga ugušili

Njemački Bild izvještava da je Stuttgartska LKA preuzela istragu smrti Hrvata tek nakon što je zavladalo veliko nezadovoljstvo policijskom akcijom u Mannheimu i nakon prosvjeda par stotina ljudi na mjestu zločina.

U vještačenju stoji da se prirodna smrt može isključiti, prenosi Fenix magazin. U izvješću je državni odvjetnik naveo da je 47-godišnjak umro od respiratorne smetnje povezane s položajem i fiksacijom u kombinaciji s metaboličkim poremećajem i gušenjem zbog krvarenja u gornjim dišnim putovima.

To znači da su policajci čovjeka ugušili dok su ga pritiskali na tlo. Kako piše Fenix magazin, državni odvjetnik ističe da opsežne istrage još nisu gotove i da do tada vrijedi presumpcija nevinosti.

Gs Press / index.hr