Tijekom proteklog vikenda (19. – 22. veljače 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela i četiri prometne nesreće.

Kriminalitet

Noću 18./19. veljače 2021. godine u Udbini, nepoznati počinitelj je provalio u ormarić u sklopu benzinske postaje iz kojeg je otuđio za sada neutvrđenu količinu motornog ulja.

U razdoblju od 7. do 21. veljače 2021. godine u Zalužnici, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 63-godišnjakinje iz Zagreba, iz koje je otuđio motornu pilu, 100 kilograma suhomesnatih proizvoda i 40 litara rakije.

U vremenu od studenog 2020. godine do 19. veljače 2021. godine u Donjem Lapcu, nepoznati počinitelj je iz crkve otuđio novac.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. 

Promet

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (dvije osobe lakše ozlijeđene) i Korenice (jedna osoba lakše ozlijeđena).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Donjeg Lapca i Senja.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Frkašiću, Općina Udbina, kod 71-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.01 g/kg).

Pozivamo sve sudionike u prometu na odgovorno ponašanje u prometu i poštivanje prometnih propisa.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska