U Gospiću su jučer i prekjučer održane radionice za potencijalne prijavitelje na mjeru za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u organizaciji Lokalne akcijske grupe (LAG) Lika. U DVD-u Rakovici i u Kulturno Informativnom Centru u Gospiću održane su informativne radionice u svrhu predstavljanja LAG natječaja iz mjere 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020.

Voditeljica LAG-a Lika Ivana Starčević je okupljene sudionike upoznala s otvorenim natječajem, natječajnom dokumentacijom te samim postupkom prijave na natječaj. Ova potpora je namijenjena OPG-ima, obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama sa sjedištem na području LAG-a Lika (Brinje, Donji Lapac, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Udbina, Vrhovine, Gospić i Senj) koji imaju registriranu nepoljoprivrednu djelatnost i ulažu u njen razvoj. Ukupan iznos sredstava na ovom LAG Natječaju je 293.601,45 kuna, pri čemu je u slučaju povećanog interesa korisnika moguće povećanje alokacije sredstava. Najniži iznos javne potpore je 3.500 eura, dok je najviši iznos 35.000 eura, uz intenzitet potpore do 70 posto prihvatljivih troškova.

Svi zainteresirani Zahtjeve za potporu na ovu mjeru mogu podnijeti od 6. srpnja 2021., a najkasnije do 6. kolovoza 2021. Zainteresirane osobe koje nisu bile u mogućnosti prisustvovati radionicama sve potrebne informacije mogu pronaći na web stranici LAG-a Lika (www.lag-lika.hr) ili upitom s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj, a pitanja moguće je poslati od dana objave natječaja do najkasnije 15 dana prije isteka roka za podnošenje Zahtjeva za potporu isključivo putem e-pošte na adresu: lag-lika@lag-lika.hr

Gs Press