Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teško ozlijeđena, dok su u dvije prometne nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene. Devet prometnih nesreća je s materijalnom štetom.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer, 11. rujna 2022. godine u 15,25 sati na autocesti A-1, na području Policijske postaje Gospić, kada je 74-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao osobnim automobilom, iz smjera Splita u smjeru Zagreba, krećući se pretjecajnom trakom nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, te je sletio ulijevo na zemljanu površinu gdje je udario u zaštitnu metalnu ogradu. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 74-godišnja putnica koja je zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđeno evidentirane su na području Gospića (2), a s materijalnom štetom su evidentirane na području Gospića (4), Otočca (4) i Novalje (1).

Gs Press / PULS