Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest prometnih nesreća

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se je jučer, 27. ožujka u 16,25 sati na državnoj cesti broj 1, u mjestu Gradina Korenička, kada je 42-godišnjak iz Knina upravljao motociklom šibenske registracijske oznake iz smjera Korenice u smjeru Bjelopolja, te uslijed neprilagođene brzine kretanja skrenuo udesno i s motociklom pao na desni bok.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 25. ožujka u Lovincu kod 61-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,13 g/kg) koji je bez vozačke dozvole koja mu je trajno oduzeta upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog.
Gs Press / PULS