55-godišnjak s područja grada Otočca prijetio ubojstvom 50-godišnjaku iz Otočca

0

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom s područja grada Otočca zbog osnova sumnje da je počinio tri  kaznena djela i to prijetnje, dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnjiči se da je u subotu, 17. srpnja u 17,30 sati u Ličkom Lešću prijetio ubojstvom 50-godišnjaku iz Otočca, nakon čega je kroz prozor kata kuće u kojoj neprijavljeno boravi ispalio najmanje tri hica iz automatske puške.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena automatska puška, četiri okvira s po 30 komada streljiva call. 7,62x39mm, jedan prazni okvir za automatsku pušku, još 45 komada streljiva call. 7,62×39 mm, 3 streljiva za protuzrakoplovni top, 6 detonirajućih kapisli i 2 koluta sporogorećeg štapina, koje je neovlašteno posjedovao.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska