Tijekom vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća i provedene su preventivno represivne akcije

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja, dok su ostale s materijalnom štetom a dogodile su se na području Gospića (1), Otočca (1) i Novalje (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je 71 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 30. travnja u mjestu Krasno, kod 55-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,92 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 242km/h izmjerena je jučer, 1. svibnja 2022. godine, na autocesti A-1, u smjeru juga, između odmorišta Jadova i Zir, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kod 57-godišnjeg austrijskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od 1 mjeseca.

Gs Press / PULS