Brzinu kretanja prilagodite trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su 3 prometne nesreće s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Karlobaga (2) i Otočca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću kod 54-godišnjaka iz Gospića (1,09 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 113 km/h izmjerena je jučer na državnoj cesti broj 50 u mjestu Ričice, na dijelu ceste gdje je ograničenje prometnim znakom 50 km/h, kada je 73-godišnjak iz Splita upravljao osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka. Protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.